En badrumsrenovering omfattar i stort sett alla moment som ingår i vanliga renoveringsarbeten, såsom VVS, elinstallationer, målning, snickeri och plattsättning. Vid badrumsrenovering är det av yttersta vikt att noggrant planera med skisser och exakta mått. Att göra ändringar senare, när renoveringen redan pågår, kan både bli kostsamt och ibland omöjligt. Därför upprättar vi alltid ett skriftligt avtal för varje projekt där det tydligt specificeras vad som ingår i arbetet. Detta ger dig som kund trygghet och försäkrar att inga oväntade extra kostnader tillkommer. Nedan följer en steg-för-steg beskrivning av hur en badrumsrenovering utförs när vi tar oss an projektet.

Så här genomför vi en badrumsrenovering steg för steg:

1. Vi inleder med ett kostnadsfritt besök och rådgivning.

Vi besöker dig för att gå igenom alla detaljer. Vi presenterar olika alternativ och möjligheter som anpassas till din budget, oavsett om det handlar om exklusiva renoveringar eller mer prisvärda lösningar. Genom att ställa frågor strävar vi efter att förstå dina behov och skapar en plan som uppfyller dina specifika önskemål när det gäller utförande, tidsramar och övriga förväntningar. Vid detta tillfälle hjälper vi dig även att fatta beslut, såsom att inkludera golvvärme, spotlights, en handdukstork eller kanske till och med en vägghängd toalett. Det finns både praktiska och ekonomiska fördelar samt nackdelar med olika val och lösningar. Ofta finns det möjlighet att göra betydande förändringar och skapa det perfekta badrummet enligt dina önskemål.

2. offert

Baserat på dina önskemål och behov presenterar vi en detaljerad och transparent offert med alla möjliga tillval för hela projektet till ett fast pris. Vår offert är utformad för att vara lätt att förstå, vilket eliminerar utrymme för missförstånd när det gäller prissättning eller inkluderade tjänster. Vi strävar efter att skapa öppenhet och tydlighet i varje aspekt av vår offert, så att du som kund känner dig trygg och informerad. Dessutom värnar vi om din trygghet genom att skriva på ett kontrakt, vilket säkerställer att både du och vi är överens om de detaljer som presenteras i offerten. Vi lämnar inget åt slumpen när det gäller att förklara vad som ingår i våra offerter, vilket skapar en grund för ömsesidig förståelse och tillit.

3. etablering

Vi går tillsammans igenom alla detaljer på plats, gör sista justeringar vid behov och sätter igång. Vi vidtar alla nödvändiga åtgärder för att undvika skador och minimera damm under renoveringen. Golven täcks noggrant med skyddsmattor, skyddspapp eller masonit skivor. Varje dag utförs en noggrann städning av arbetsplatsen. Material, verktyg och maskiner förvaras på ett organiserat sätt. Vi implementerar alltid en effektiv luftrenare vid rivning och uppbyggnad, något som våra kunder verkligen uppskattar.

4. uppstart

Vid starten av renoveringsprocessen tar vi hand om demonteringen av både lös och fast inredning. Det inkluderar att ta bort väggskåp, armaturer, toalettstolar, element, etc. Vattenledningsrören stängs av och demonteras. För de delar som har potential att återanvändas, såsom toaletter, tvättställ och blandare, ges möjligheten att sparas och återmonteras enligt önskemål.

5. Rivning

Vi måste avlägsna ytskikt på både väggar och golv. Dessa ytskikt kan variera, inkludera kakel, våtrumsmatta, tapet eller liknande. Omfattningen av denna nedmonteringsfas varierar beroende på de planerade arbetena. Vid behov av ny golvbrunn eller avloppsrören i golvet måste vi bryta eller bila upp själva golvkonstruktionen. Det är den mest störande fasen i hela renoveringsprocessen. Kan generera betydande buller och innebär även bortforsling av rivningsmaterial.

6. nu bygger vi nytt badrum!

I denna fas genomför vi olika åtgärder, såsom regling och uppbyggnad av nya väggar alternativt putsar vi eller spacklar massiva väggar. När vi renoverar äldre badrum byter vi ut golvbrunn mot moderna och godkända modeller, vilket utgör en väsentlig del av badrumsrenoveringen för att säkerställa korrekt montering av tätskikt.
Vi lägger nya el- och vattenrörsledningar. Om golvet har brutits upp, konstruerar vi även ett nytt golv. Vi sköter även inköp och transport av byggmaterial i takt med behoven på arbetsplatsen.

7. Uppbyggnad

Nästa steg innebär att installera golvvärme om så önskas, utföra flytspackling på golvet, montera godkända gipsskivor på väggarna och eventuellt genomföra takmålning. Alternativt kan vi montera ett nytt sänkt tak med spotlights om du önskar en mer enhetlig belysning i ditt badrum. Vi lägger stor vikt vid dessa detaljer eftersom förberedande arbeten är mycket viktiga både för funktionalitet och för att säkerställa korrekt utförande enligt branschregler.

8. Fuktspärr

Den vattentäta barriären är kritisk för att förhindra inträngande av fukt och vatten i vägg- och golvkonstruktionen, vilket kan leda till potentiella skador i det nyrenoverade badrummet. Detta steg är av högsta betydelse för att säkerställa långvarig hållbarhet och skydd mot problem relaterade till fukt. Vi applicerar en vattentät barriär på både golv och väggar med användning av tätskiktsfolie. Förstärkningsmanschetter installeras noggrant runt rör och golvbrunnar.

9. Plattsättning

Nu sätter vi kakel på väggarna och lägger klinker på golvet. Dessa plattor finns i varierande storlekar och färger, från små mosaikplattor på några centimeter till större plattor över en halv meter långa. Vi assisterar gärna vid valet av kakel, eftersom olika plattor har sina egna fördelar och nackdelar.

10. uppsättning av inredning

Under detta skede av badrumsrenoveringen utförs anslutning av toalettstol, blandare och övrig inredning, inklusive kommod, spegelskåp, duschdörrar, krokar, toalettpappershållare och liknande. Eventuell montering av handdukstork eller spotlights i taket kan också inkluderas, beroende på dina önskemål och behov. Vi strävar efter att skapa en funktionell och stilfull avslutning på din badrumsrenovering, där varje detalj tas om hand noggrant för att uppfylla dina förväntningar.

11. Avetablering och slutbesiktning

Vi strävar efter att lämna ditt renoverade badrum i ett fullständigt prydligt och välordnat skick. En noggrann genomgång säkerställs för att kontrollera varje detalj och garantera att alla arbetsområden är fria från eventuella spår av byggaktiviteten. Din nöjdhet och det estetiska resultatet är våra främsta prioriteringar vid slutförandet av arbetet. Avslutningsfasen innebär även byggstädning, bortforsling av de sista soporna och verktygen.Vi genomför en avslutande kvalitetskontroll. Efter att besiktningen är slutförd överlämnar vi kvalitetsdokumentet till er. Sedan drar vi oss tillbaka och låter er fullt ut njuta av ert nyligen renoverade badrum.

Mejla oss

info@drava.se

Ring oss

073-802 76 44

öppettider

8:00 – 17:00

Varför vi?

Vi har renoverat många badrum och har den erfarenhet och kompetens som krävs för att göra det perfekt!

  • Erfarna och pålitliga hantverkare med rätt kompetens, våtrumsbehörighet och försäkring.
  • Vår styrka ligger i korta leveranstider och hög kvalitet
  • För oss finns det inga projekt som är för stora, för små eller för komplicerade när det gäller badrumsrenovering
  • Utöver detta utför vi renoveringar för alla typer av våtrum

13+

År av erfarenhet
5 star rating
5 star rating
5 star rating
5 star rating
5 star rating
Vi är väldigt nöjda med vårt nya badrum och det jobb Drava utfört.

Alla på Drava vi kom i kontakt med var trevliga, proffsiga tillmötesgående och punktliga. Arbetet flöt på enligt plan och kommunikationen fungerade mycket bra. De låg steget före och vi behövde inte påminna om saker utan det hade de redan tänkt på, vilket kändes väldigt tryggt. Vi skulle absolut anlita Drava igen om vi behöver. Tack igen för det fina badrummet!

Cecilia & Love

5 star rating
5 star rating
5 star rating
5 star rating
5 star rating
Ett väl genomfört arbete har gjorts med certifierade hantverkare vid helrenovering av mitt badrum.

Tidplaner har hållits & kvalitén mycket god. Jag har fått förslag på justeringar vid behov. Slutligen uppskattar jag den kontinuerliga kontakten & bemötandet på kontoret när jag mejlat köplistor & justeringar av dessa.
Stort tack!

Britt-Inger

5 star rating
5 star rating
5 star rating
5 star rating
5 star rating
Utomordentligt bra jobbat!

Vi valde Robert bland flera entreprenörer eftersom han gav det bästa intrycket. Resultatet blev mycket bra; tid, kostnader och utförande blev som utlovat. Svårigheter under arbetets gång löstes smidigt. Tryckprovnings-, el- och behörighetscertifikat levererades som överenskommet och inspektören från HSB var nöjd. Vi har rekommenderat Robert till flera bekanta och kommer att fortsätta med det.

Annika & Torsten

Behöver du också renovera badrum?

Ring oss! Eller skicka ett meddelande!

Duktiga hantverkare väntar på nya uppdrag!  

Måndag-fredag

8:00 — 17:00

Ring om du har några frågor

073-802 76 44